header
header


Ons laatste nieuws is ook op Facebook en Instagram te vinden.

 

Algemene voorwaarden

In het afgelopen jaar is ons duidelijk geworden dat we onze algemene voorwaarden van 2012 moeten aanpassen.
De grootste verandering in de algemene voorwaarden wordt dat iedereen hetzelfde tarief voor sporten gaat betalen en dat alle kortingen die nu bestaan gaan vervallen. We willen u in ieder geval daarvoor gedeeltelijk compenseren.
Er wordt daarom op 1 maart 2021 door ons geen contributie geïncasseerd via de incasso. Dit bedrag is een compensatie voor het aankomende jaar dat de kwartaal korting die u had vervalt. De nieuwe algemene voorwaarden gaan per 1 april 2021 in. De algemene voorwaarden hangen op het prikbord in de sportschool of sporthal.

 

Harde lockdown 15 december 2020

Beste ouders/sporters na een nacht slapen is het volgende gedaald, binnensporten is voor alle leeftijden niet toegestaan tot 19 januari 2021. Dit houdt voor ons in dat er op dit moment geen mogelijkheden zijn om judolessen en Aerobiclessen te verzorgen op onze locaties.
Wij gaan echter via ons You Tube kanaal lessen en filmpjes maken voor als je thuis wil sporten. Ik begrijp dat iedereen nu nog denkt aan eerst vakantie, maar ik ga zeggen dat dat gevoel over twee weken weg is. Deze harde lockdown gaat over twee weken een lockup worden. Dus blijf in ritme.

Ik hoop via ons YouTube kanaal met sport en humor toch iedereen een glimlach te geven op afstand.

https://www.youtube.com/user/RyuGooiSport

Mensen blijf geestelijk en lichamelijk gezond "SPORT IS A WAY of LIFE".

 

Correctie contributie

Beste klanten ik heb in mijn boekhouding voor de incasso van 1 juni 2020 een aanpassing gemaakt.
Vanaf 16-03-2020 zijn er 8 weken geen lessen geweest, deze lessen zijn op de aanstaande contributie van 1 juni 2020 afgehaald.

Lestijden:
14.45-15.30, 15.45-16.30 en Aerobic wordt € 35,08 van (€ 57,- per kw.) afgehaald.

Alle andere uren wordt € 40,62 van (€ 66,- per kw.) afgehaald.

 

Judoën met een familielid uit dezelfde huishouding

Op vrijdag van 18.30-19.30 gaan wij een Familie les houden van 13+. Tot 12 jaar mag iedereen judoën met contact. Ben je 13 jaar of ouder mag je alleen judoën met anderhalve meter afstand en zonder contact. JE MAG WEL JUDOËN MET EEN FAMILIE LID UIT DEZELFDE HUISHOUDING.

Het enige wat je wel moet doen is als koppel anderhalve meter afstand houden tot een ander koppel. Binnen onze judoschool hebben veel leerlingen van 13+ een broer, zus of vader ook op judo zitten. De leeftijd van de geen die je meeneemt maakt niet uit. Op deze manier kan je tijdens een judo uur alle worpen trainen met contact.

Er mag ook een oud leerling als broer, zus of vader meegenomen worden en deze hoeft geen lid te zijn van de judoschool!

Verder voor alle ouders die in deze corona periode graag willen dat de eigen kinderen onder de -12 jaar uit veiligheid alleen judoën met een broer of zus of een bekende, neem gerust contact met ons op om dit te regelen.

 

Maandag 11 Mei gaan de Judo en Aerobic lessen weer van start!

Tijdens de persconferentie van dinsdag 6 mei heeft premier Mark Rutte bekend gemaakt dat kinderen tot en met 12 jaar onder begeleiding samen buiten mogen sporten en dat jongeren tussen de 13 en 18 jaar buiten mogen sporten met anderhalve meter afstand van elkaar. Aerobic en Judo voor volwassenen mogen ook trainen op anderhalve meter afstand van elkaar.

Wij sluiten ons aan bij de door de overheid opgestelde maatregelen en zijn daarom deze week druk bezig geweest met het opstellen van een speciaal programma waarmee we aan deze maatregelen voldoen en tegelijkertijd kwalitatieve lessen kunnen aanbieden zoals je dat van ons gewend bent.
De reguliere lessen zullen vanaf aankomende maandag 11 mei buiten worden aangeboden. Het schoolplein wordt hiervoor ingericht.

We maken per dag een lesrooster bekend op de facebook en Instagram pagina.
Veiligheid staat bij ons voorop, daarom zijn er een paar regels.

 • Er kan geen gebruik gemaakt worden van de kleedkamers.

 • Kinderen dienen in judo pak naar Ryu 't Gooi Sport te komen.

 • Zorg dat kinderen thuis naar het toilet zijn geweest en thuis hun handen hebben gewassen.

 • Ben jij of iemand in jou huishouden ziek? Blijf thuis!

 • Om te voorkomen dat het te druk wordt met ouders, is het niet mogelijk om tijdens de les te blijven kijken. Zet daarom uw kind af aan het begin van het schoolplein.

 • Ouders in Kortenhoef verwijzen wij naar de foto om het afzetten en ophalen goed te laten verlopen.

 • Ouders en kinderen boven de 12 jaar, houd anderhalve meter afstand tot elkaar.


 

UPDATE: Corona-Virus

22 April 2020

Beste klanten de eerste positieve maatregelen zijn genomen voor als de jeugd wil sporten.
Kinderen tot 12 jaar mogen buiten sporten. Het is volgens mij een kwestie van tijd dat er ook binnen gesport mag worden.
Voor de gene die het nog niet weten, zie ons YouTube kanaal, er staat nu genoeg op wat je thuis kan trainen. Ik wil via deze weg iedereen bedanken voor de steun en mooie woorden via sociale media.

"SPORT IS A WAY OF LIFE" en dat we elkaar maar gauw weer mogen zien.

Er zal een extra restitutie op de contributie van 1 juni 2020 plaats vinden.

Ram van de Pas
 

Judo at home

Beste judoka's wij gaan elke dag een techniek posten op de Facebook, YouTube en Instagram pagina.
Deze techniek kan je thuis oefenen. We doen dit voor iedereen die dit leuk vindt. Deze technieken kan je oefenen in de woonkamer of bank, bed, met je vader, moeder, broer, zus of je teddy beer.
Soms heb je je judojasje nodig en iemand op de grond gooien is niet nodig.​

o at home
 

 

Onderscheiding gemeente Wijdemeren voor Ram van de Pas

Met trots kunnen we zeggen dat onze judoka van Ryu 't Gooi Sport Ram van de Pas een jeugdonderscheiding krijgt toegekend van de gemeente Wijdemeren.
​De jeugdonderscheiding "De Optimist" is een blijk van waardering voor jonge inwoners die een bijzondere prestatie hebben geleverd.
​De burgemeester van Wijdemeren zal deze onderscheiding tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 8 januari 2020 overhandigen.

Ram van de Pas
 

Fréderique Beijdorff wint zilver op districtstoernooi

Zaterdag 19 okt 2019 heeft Fréderique meegedaan met het districtstoernooi, ze heeft daar de zilveren plak gewonnen. Dit deed ze in de leeftijdscategorie -10 jaar.

Fréderique
 

Ram van de Pas wint 3 internationale judotoernooien op rij

Ram heeft na in juni het internationale Heide judo toernooi en met mooi judo het internationale judo toernooi van Made. En nu 13 okt 2019 ook het internationaal judotoernooi van Alkmaar gewonnen.

Ram
 

Wereldkampioen Frank de Wit geeft clinic bij Ryu 't Gooi Sport

Op zondag 17 november 2019 komt Frank de Wit bij ons een clinic geven zowel voor onze recreatieve judoka's als voor onze wedstrijdgroep en veteranen.

Erelijst Frank de Wit
Aspiranten (-18):
Brons op de Europees jeugd Olympische spelen
Zilver op de Europees en wereldkampioenschappen

Junioren (-21):
Goud Grand Slam in Parijs 2017
Brons Jeugd Olympische spelen Nanjing
Europees kampioen
Wereldkampioen

Frank de Wit
 

Clinic Patrick van Kalken was top!

Vandaag heeft iedereen genoten en veel geleerd van oud top judoka Patrick van Kalken. Deze lichtgewicht judoka liet iedereen met zijn judo technieken je out of the box denken.

Het was dan ook geweldig om te zien hoe Patrick met vol warmte en betrokkenheid door de klas bewoog.

Na deze clinic is Iedereen weer volledig geïnspireerd zich weer te gaan verbeteren, in en met judo.

Patrick van Kalken is een actief judoka geweest in de klasse -60 kg en -66 kg.
Deze super lichtgewicht heeft de volgende medailles gehaald:
10 voudig Nederlands Kampioen
3e Wereldkampioenschappen 1999
5e Olympische spelen van 2000

Patrick van Kalken
 

Ram van de Pas 5e op de Nederlandse kampioenschappen

Zaterdag 6 april 2019. Met goed judo heeft Ram op de Nederlandse kampioenschappen de 5e plaats bereikt.

Bij wedstrijdjudo is het niet altijd dat de beste wint. Na 3 wedstrijden stond hij in de halve finale en in deze halve finale ging het mis. Ram had het initiatief in de halve finale en wilde in de golden score zijn tegenstander blijven gooien, maar dit aanvallende judo werd helaas niet beloont. Met teleurstelling in het hoofd om de finale die niet bereikt was, ging de strijd om de 3e plaats daardoor ook verloren.

Ram
 

Ram van de Pas naar de Nederlandse kampioenschappen judo

Zaterdag 16 maart 2019 heeft Ram op het district kampioenschappen de 2de plaats behaald in de klasse -38kg. Dit is een van de koningsklasse met maar liefs 21 deelnemers. Met sterk judo heeft hij zich met winst partijen naar de halve finale gevochten. De halve finale is belangrijk, want na winst weet je dat je geplaatst bent voor de Nederlandse kampioenschappen judo.
Na dat hij de halve finale had gewonnen, viel er een spanning van hem af, zijn doel was bereikt. Dit was waar we onze toernooien en trainingsarbeid het hele jaar op hadden afgesteld.
In de finale was hij goed aan het judoën, maar de concentratie was niet meer optimaal en een moment was genoeg om tegen een score aan te lopen van zijn tegenstander.
Op naar NK -15 in Leek op 6 april 2019.

Ram
 

Top judo Amsterdam

Maandag 21 januari 2019 zijn een aantal judoka's uitgenodigd om mee te trainen op de randori training van Top judo Amsterdam.
Deze kennismaking zal voor onze judoka's de eerste keer zijn dat ze ermee in aanraking gaan komen. Door meer randori training met betere tegenstanders kunnen ze zo meer wedstrijdconditie op doen.
De volgende judoka's van Ryu 't Gooi Sport zijn uitgenodigd:
Steijn Clijdesdale, Ties de Galan, Daniel Boekeloo, Viktor Clijdesdale en Ram van de Pas.

 

Ryu 't Gooi Sport in het nieuws

Klik op onderstaande link voor het volledige artikel (pagina 10):

https://www.denieuwsster.nl/wp-content/uploads/2019/01/NS-week-2-2019_SITE

bussumsnieuws
 

Ryu 't Gooi Sport breidt uit in Nederhorst den Berg

Vanaf 11 januari 2019 gaat onze judoschool judolessen verzorgen in Nederhorst den Berg. Er komen judolessen op de vrijdagmiddag voor 4 t/m 6 jaar en 7+. De lestijden worden 15.45-16.30 uur en 16.30-17.30 uur. Bij genoeg aanmeldingen starten we ook een les op van 17.30-18.30 uur. Wij zijn zeer blij met onze nieuwe locatie en gaan zoals wat wij altijd doen, judo kwaliteit brengen met vele extra mogelijkheden om deze geweldige sport te beoefenen.

 

2x Zilver en 4x Brons op District Toernooi Midden Nederland -12 jaar

Ede, 20 oktober 2018 hebben 6 judoka's van Ryu 't Gooi Sport meegedaan aan het districtstoernooi -12 jaar Midden Nederland.

Bram Zandee, Daniel Boel, Jan van Dijk en Emily Zandee hebben brons gewonnen. De beide broers Stan en Naut Willemse hebben zilver mee naar huis genomen.

 

Clinic van top judoka Noël van 't End

Dit seizoen is ons oog gevallen op de top judoka Noël van 't End.
Deze judoka heeft een aantal aparte technieken waar wij meer van willen zien en leren.

De clinic is op zondag 27 januari 2019
Groep 1 - 6 t/m 8 jaar
Groep 2 - 9+ recreanten
Groep 3 - Wedstrijdgroep + veteranen

Noël heeft op de Olympische spelen gestaan van 2016
en op Wereld en Europees kampioenschappen.

De kosten voor deze clinic zijn 10,- euro p.p.

 

Kwik, Kwek en Kwak op judo

De 3 typen judoka's.

KWIK
Kwik is snel, Kwik is al weg voor de meester een commando geeft, Kwik wil altijd de eerste zijn, Kwik kan moeilijk stil zitten, Kwik is altijd in beweging, Kwik gaat pas denken als hij al in beweging is, Kwik kan ook last hebben van adhd, Kwik judoot uit beweging met meerder technieken, Kwik is een rommelaar, soms slordig........maar Kwik is gaan.
Wat moet Kwik leren met judo? Eerst vooraf een strijdplan maken voor hij/zij begint. En met de vrijheid als het niet loopt tijdens de judowedstrijd toch te veranderen en eigen oplossingen te zoeken.

KWEK
Kwek praat als maar, Kwek praat zelfs als de meester aan het woord is, Kwek verteld zijn judo partner wat hij niet goed doet, Kwek verteld de meester wat hij niet goed doet, Kwek denk veel handelt minder, Kwek kan concentratie of focus problemen hebben, Kwek wilt het liefst alles met woorden oplossen, Kwek wilt altijd wat nieuws leren, Kwek weet het altijd beter, Kwek wordt later leraar, Kwek maakt altijd geluid, Kwek heeft het vermogen om het totaalplaatje te zien, Kwek doet vooraf aan een wedstrijd aan psychologische oorlogsvoering met woorden.
Wat moet Kwek leren met judo? De buiten wereld even uitschakelen. De praat modus even uit te zetten. En naar binnen bij zichzelf te gaan voelen hoe hij/zij het lichaam kan mobiliseren om in volledige actie te gaan, voor de perfecte worp.

KWAK
Kwak blijft op zijn plaats, Kwak is standvastig, als Kwak je gooit dan hoor je ook een Kwak, Kwak is onbuigzaam, Kwak is zwijgzaam, Kwak is standvastig, Kwak is koppig, Kwak zoekt macht, Kwak is een judoka die op zijn plek blijft staan en zeker niet gaat meebewegen, Kwak is vaak lichamelijk sterk, Kwak kan echter verkrampt zijn in zijn bewegen, bij Kwak duurt het even voor hij/zij op gang is, Kwak is een diesel. Kwak heeft het liefst maar een techniek maar is daar zeer goed in.

Wat moet Kwak leren van judo? Dat bij te vast staan ook hij/zij zichzelf blokkeert. Dat risico nemen met aanvallen ook een vrijheid en ontspanning kan geven in bewegen.

En de meester ....................die is Donald Duck!

Maarten van de Pas

 

8-voudig Wereldkampioen Hendrik Koppe komt
naar Ryu 't Gooi Sport

Op 5 oktober 2018 zal Hendrik Koppe een wedstrijdtraining geven aan onze judoka's -15 en -18 jaar en veteranen. Hendrik is 8-voudig Wereldkampioen judo en ook nog eens 8-voudig Europees kampioen bij de veteranen + 100 kg. Het is voor onze judoschool geweldig dat de 56 jarige Hendrik Koppe zijn judo visie kan laten zien en doorgeven aan zowel de nieuwe als de oude generatie!|
De tijd van de wedstrijdtraining is vrijdagavond van 19.30-20.45 uur.
Iedereen die zich verder wil ontwikkelen en uitdagen, kan zich aanmelden.
Er zijn geen kosten aan deze wedstrijdtraining verbonden.

 

Zilver en 2x brons op districtskampioenschappen -12

Vandaag (9 juni 2018) was in Ede het DK-12, hier deden 15 van onze judoka's aan mee. Voor 13 judoka's een eerste kennismaking op dit hogere judo niveau, na deelname aan instaptoernooi en clubwedstrijden. Met het grote verschil dat je op een instaptoernooi de kans hebt om rustig op te starten, terwijl op het DK-12 moet je vanaf de eerste seconden gefocust en bij de les zijn.
Weet zeker dat iedereen weer nog harder gaat trainen om zich te verbeteren voor het volgende judotoernooi. Berber Verbeeck en Sarah van Wieringen hebben de 3e prijs gewonnen en Hidde Bloemendaal zilver.

 

Goud en zilver op Internationaal Heide judotoernooi

Vandaag [2 juni 2018] hebben twee judoka's van onze school meegedaan aan het Heide judotoernooi, beide judoka's hebben een medaille gewonnen.
Dit was het laatste toernooi voor de -15 van het seizoen.
Ties heeft met goed judo een zilveren medaille gewonnen, terwijl hij toch nog 3 kilo te licht is voor zijn gewicht klasse. Ram heeft goud gewonnen en was vandaag superieur aan zijn tegenstanders. Hij heeft dit toernooi nu 4x gewonnen.

 

Ram van de Pas wint brons op de Nederlandse kampioenschappen judo

Vandaag [7 april 2018] heeft Ram op de Nederlandse kampioenschappen in Leek gestreden voor de titel. Het was in Leek een waar slagveld in en om de mat, waar coaches en judoka's vol drama en passie aan het
judoën waren. Het was gelijk duidelijk met de sfeer, hier ging het ergens om!
Het drama kwam tot stand door schreeuwen en smijten met de boarding als er weer een van zijn tegenstanders een partij verloren had. Voor sommige was het blijkbaar het einde van de wereld. Nou is de plaats Leek dat ook......pff bijna 2 uur rijden.

Ram wist zich echter knap staande te houden in dit geweld en vecht zich door 3 partijen met overtuiging te winnen naar de halve finale.
De halve finale is altijd mentaal een beetje trikkie. Als je deze wint ben je zeker 1e of 2e, maar verlies je, dan is er zelfs nog mogelijk dat je ook de wedstrijd om de 3e plaats kan verliezen en dan heb je helemaal niks.

Maar goed, de halve finale, Ram was lekker op dreef en draaide als vanouds. In de halve finale had hij zijn tegenstander zwaar onder druk en domineerde hij de wedstrijd volledig. Het was wachten op een score. Helaas bleef deze score uit en zoals het altijd gaat in de sport, als jij niet scoort, valt de score aan de andere kant. Dit gebeurde aan het einde van de wedstrijd en er was helaas geen voldoende tijd meer om het recht te zetten.

Als troost kan hij zeggen dat hij heeft verloren van de latere kampioen. Werkt dat , nee natuurlijk niet.

Om niet te blijven mijmeren en draaien in," hadden we maar".........was het nu zaak om de halve finale zo snel mogelijk te vergeten en zich weer op te laden en concentreren voor de wedstrijd om het brons.

Op wilskracht en door zijn tegenstander fysiek te slopen kon Ram winnend van de mat stappen.

Na deze te hebben gewonnen mag hij zich 3e noemen van nederland in de klasse tot -34kg.

Ram behoort nu tot de top judoka's van Nederland!

 

Clinic Olympisch kampioen Mark Huizinga op 25 maart 2018


Op 25-03-2018 komt Olympisch kampioen Mark Huizinga bij ons een aantal judolessen verzorgen. Mark Huizinga is techniektrainer Nationaal Trainings Centrum Papendal bij de Judo Bond Nederland. Verder is Mark Huizinga docent bij IJF (internationaal Judo Federatie) en geeft daardoor over de hele wereld judolessen en clinics.

Er is geen inschrijving meer mogelijk.

Aanvangtijden:
Groep 1 - 6 t/m 8 jaar, 11.00-11.45 uur
Groep 2 - 9+ recreanten, 12.00-13.00 uur
Groep 3 - Wedstrijdgroep + veteranen, 13.30-15.00 uur

ERELIJST Mark Huizinga
Olympisch Kampioen 2000
Brons Olympische Spelen 2004
Brons Olympische Spelen 1996
Brons Wereldkampioenschap 2005
5x Europees kampioen
2x Europees kampioen teams
8x militair wereldkampioen
14x Nederlands kampioen
13x goud op een (Super) World Cup
winnaar Tournoi de Paris 2002
winnaar Kano Cup 1999
14 Nederlandse titels

 

1e Prijs District Toernooi Midden Nederland -12 jaar


Ede, 28 oktober 2017.
Steijn Clijdesdale is kampioen in klasse -34kg onder de 12 jaar.
De eerste vier wedstrijden werden met Ippon gewonnen door snelle worpen uit te voeren in de eerste 40 seconde van elke wedstrijd. "Ippon" van de scheidsrechter galmde telkens door de zaal. Een mooi geluid voor de winnende partij.
Aangekomen in de finale verzocht de tegenstander deze partij niet te judoën. Dit betekende Goud voor Steijn. Judoschool Ryu 't Gooi heeft weer Goud weten te veroveren op een sterk toernooi. De wedstrijdtrainingen hebben het gewenste resultaat opgeleverd!

 

Roelof Dik en en Davide Iannuzzi geslaagd voor zwarte band


Vandaag [01-07-2017] zijn Roelof en Davide geslaagd voor het zwarte bandexamen. Het was een emotioneel moment voor zowel Roelof, Davide, Clint en Maarten. Roelof omdat hij de volhouder is ondanks alle tegenslagen, maar vandaag omdat alles klopte tijdens het examen. Davide heeft een verhaal. Davide was acht jaar geleden bij ons bezig met zijn zwarte band, maar moest met judo stoppen nadat er bij hem kanker was geconstateerd. Davide heeft dit overwonnen na het proces van chemo en bestraling.
Het was echter de vraag of hij ooit nog wel weer zou kunnen judoën, laat staan zijn zwarte band halen.
Hij is vanuit niets broos en zwak weer begonnen met zijn eerste judo trainingen, met een weg vol onzekerheid en ups en dows.
Vandaag heeft hij zijn droom, wat hij vanaf 6 jarige leeftijd had, kunnen volbrengen.
Na het horen dat hij geslaagd was, was het tijd voor een Fisherman's Friend moment tussen leerling en meester.

 

Laurens Jansen geslaagd voor zwarte band


Op 1 april 2017 is Laurens geslaagd voor zijn zwarte band, dit is geen 1 april grap.
Gelukkig hebben we de foto's nog!
Weer een zwarte band binnen Ryu 't Gooi Sport


 

Judoclinic Olympisch medaille winnares Anicka van Emden


Ryu 't Gooi Sport geeft op zondag 26 maart 2017 een judoclinic. Deze judoclinic wordt gegeven door Anicka van Emden, medaille winnares Olympische spelen Rio 2016. Anicka was de enige judoka met een judo medaille op de Olympische spelen van Rio 2016.

Deze Top judoka komt naar Ryu 't Gooi Sport!

Opgeven bij de leraar en wees er snel bij Vol = Vol
De kosten voor deze clinic zijn 10,- euro p.p.
De indeling:
09:00-09:45 -8 jaar recreanten
10:30-11:30 +8 jaar recreanten
12:15-13:15 wedstrijd judokas -15 en -18 jaar

De Clinic wordt gegeven op locatie Gooilandschool Meentweg 44 in Bussum.


 

Clint van de Pas geslaagd voor de zwarte band


Gilze 19-11-2016

Clint heeft vandaag zijn examen gedaan in district Zuid-Nederland. Hij heeft na het afleggen van zijn judo-examen in Busen stijl, zijn begeerde zwarte band mogen ontvangen.


 

3x Goud en 1x zilver op Districtstoernooi 2016


Zaterdag 29 oktober hebben 6 judoka's van Ryu 't Gooi Sport meegedaan aan het districtstoernooi -12 jaar Midden Nederland. Ruben Mos moest helaas geblesseerd afhaken, Abel Dodemont heeft heel goed gejudood, maar viel net buiten de prijzen. Steijn Clijdesdale is 2e geworden. De 3 kampioenen zijn Daniel Boekeloo -38kg, Viktor Clijdesdale -46kg en Ram van de Pas -34kg.


 

Ryu 't Gooi Sport in het nieuws


Klik op onderstaande link voor het volledige artikel:

http://www.bussumsnieuws.nl/nieuws/sport/63365/judoschool-ryu-t-gooi-sport-breidt-uit-

bussumsnieuws
 

Programma zondag clinics bij Ryu 't Gooi Sport


Ryu 't Gooi Sport geeft in het najaar 2016 een aantal clinics.
Een aantal clinics worden gehouden door top judoka's in de locatie Vondelschool.

11 september 2016, 10.00-11.00 uur
Spelletjesles

18 september 2016, 10.00-11.30 uur
Judo clinic Neal van de Kamer
Wedstrijdtraining techniek -15
Neal van de Kamer 5x Nederlands kampioen en deelnemer aan EK en WK Judo (deelname door wedstrijd selectie)

2 oktober 2016, 10.00-11.00 uur
Meiden judoles
Speciale judoles voor alle meiden binnen Ryu 't Gooi Sport

6 november 2016, 10.00-13.00 uur
Judo clinic Elco van der Geest
Elco van der Geest 7x Nederlands kampioen, 2x Europees kampioen en deelnemer WK en Olympische spelen. Opgeven kan aan het begin van het seizoen tijdens de les.

20 november 2016, 10.00-11.00 uur
Judo conditie training op muziek

clubwedstrijden
clubwedstrijden
 

Ryu 't Gooi Sport opent extra locatie in Bussum


Naast de Gooilandschool en Kortenhoef, nu een extra locatie in Bussum met een vaste judomat! Wij gaan vanaf augustus 2016 judolessen en aerobic lessen verzorgen in de gymzaal zaal van de Vondelschool. Door deze uitbreiding gaan we u als klant nog meer kwaliteit en mogelijkheden bieden.

Enkele voorbeelden van onze visie met deze extra locatie:

 • Aparte wedstrijdtrainingen voor -12 jaar en -15 jaar, er zijn andere spelregels per leeftijd categorie.

 • Extra trainingen voor het kunnen halen van je zwarte band.

 • Met een vaste judomat komen er extra trainingen op zaterdag of zondag.

 • Aerobic lessen op zaterdag of zondag in de winter.

 • Door extra trainen, beter pieken naar een districtskampioenschap of Nederlands kampioenschap.

 • Het laten geven van een clinics door judo Wereldkampioenen of Olympische medailles winnaars.

 • Nieuwe lessen opstarten voor beginnende judoka's, jong en oud.

Door dit alles zullen we nooit onze basis vergeten. Om van kinderen complete, evenwichtige mensen te maken. Mentaal, door leren om te gaan met angst, door het ontwikkelen van doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en zelfbeheersing, maar ook door leren respect te hebben voor anderen!

clubwedstrijden
 

23e Internationaal Heide Judotoernooi


Zaterdag 4 juni 2016 hebben, Rem Manders, Ties de Galan, Steijn Clijdesdale en Ram van de Pas aan dit laatste judotoernooi van het seizoen deelgenomen. Op dit toernooi komen de deelnemers vanuit Zeeland tot Groningen en ook uit het buitenland. Steijn viel buiten de prijzen en Rem en Ties verloren in de kwart finales en daarom net geen podium. Ram heeft al zijn 6 partijen gewonnen en kan dit judotoenooi voor de 3e maal op zijn erelijst zetten als winnaar.

clubwedstrijden
 

Judotalent Ram van de Pas wint voor het 4de jaar op rij districtkampioenschappen


Ede 02-04-2016
Op de districtkampioenschappen judo is door de volgende judoka's van Ryu 't Gooi Sport deelgenomen:
Steijn Clijdesdale is 2e geworden in de leeftijdscategorie -10 jaar -30kg.
De volgende judoka's hebben hard gestreden maar vielen net buiten de prijzen Tess Hondeman, Viktor Clijdesdale en Abel Dodemont.

Ram van de Pas is echter voor de 4e maal op rij districtkampioen judo in Midden Nederland geworden, deze keer in de leeftijdscategorie -12 jaar -30kg. Deze unieke prestatie heeft hij bereikt door kampioen te worden in het jaar 2013-2014-2015 en 2016. Dit is een 100% score over de afgelopen 4 jaar. Zijn ambitie is om Nederlands kampioen te worden en natuurlijk als droom ook om Olympisch kampioen te worden.

Er is nog een lange weg te gaan, maar hij is voor nu goed op weg!

clubwedstrijden
 

Judoclubwedstrijden 2016 groot succes


Zaterdag 19 maart hebben meer dan 100 deelnemers in volle strijd deelgenomen aan de clubwedstrijden in sporthal de Fuik in Kortenhoef.
Alle kinderen en ouders hebben genoten van de judowedstrijden en de judo demonstratie voor zwarte band.
De kinderen waren ingedeeld in poules van 5 van de leeftijd 4 t/m 20 jaar.
Hierdoor konden alle ouders ook eens de oudere of kleintjes zien in de strijd om de mooie bekers en medailles.
De stijlprijzen voor de mooiste judoworpen zijn op de clubkampioenschappen gewonnen door Abel Dodemont en Steijn Clijdesdale.
De prijs voor de beste judoka van 2015 ging naar Lisa Mos.
Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de 20 vrijwilligers.

clubwedstrijden
 

Julie van de Pas is geslaagd voor de zwarte band


Gilze 12-03-2016

Julie heeft vanmiddag vol trots de zwarte band, na een goed afgelegd examen in ontvangst mogen nemen.
Het judo-examen werd gehouden in het District Zuid-Nederland.
Zij is nu de eerste van de besloten kata groep die de zwarte band heeft behaald.

In juni gaan er drie andere uit de katagroep examen doen, ook om deze begeerde zwarte band te halen.

Julie
 

Ryu 't Gooi Sport Welzijn Fonds


Wij willen samen met een aantal ouders een fonds oprichten voor leden die tijdelijke ondersteuning nodig hebben.
Denk daarbij aan ondersteuning van bijvoorbeeld kinderen;

 1. die bij het Leger des Heils zijn ondergebracht en graag op judo willen terwijl er geen budget voor is.

 2. wiens ouders gaan scheiden. Het kind moet stoppen omdat de contributie tijdelijk niet betaald kan worden.

 3. Van een alleenstaande vader of moeder die ziek is en probeert naast de behandeling het kind elke week naar judo te brengen.

De spelregels voor het Welzijn Fonds zijn:

 • Het gaat om een tijdelijke regeling die niet bedoeld is om leden afhankelijk van het fonds te maken.

 • Het Welzijn Fonds vervangt niet het Nationale Jeugdsportfonds.

 • De leden die worden ondersteund door het Welzijn Fonds blijven anoniem.

 • Ryu 't Gooi Sport besluit wie in aanmerking komt voor het Welzijn Fonds.

 • Leden van Ryu 't Gooi Sport kunnen anderen voordragen voor het Welzijn Fonds.

 • Ryu 't Gooi zal het Welzijn Fonds enkel gebruiken ten behoeve van ondersteuning van hen die het nodig hebben.

Hoe werkt het Welzijn Fonds:
Ryu 't Gooi Sport betaalt het fonds ieder kwartaal € 60,-.
Als u het leuk vindt om bij te dragen kan dit door per kwartaal 1 euro extra contributie te betalen. U kunt dit mondeling aan ons doorgeven.

Ik hoop dat u het initiatief een warm hart toe draagt en samen met ons het Welzijns Fonds wil ondersteunen zodat wij hen die het nodig hebben kunnen helpen.

Topjudotoernooi Almere
 

Topjudotoernooi Almere


Zondag 29 november 2015 hebben de judoka'van Ryu 't Gooi Sport meegedaan aan het Topjudotoernooi Almere. Aan dit Topjudotoernooi is deelgenomen door judoka's uit het hele land.

De volgende judoka's van Ryu 't Gooi Sport hebben prijzen gewonnen:
1e prijs Ties de Galan, Lisa Mos en Ram van de Pas.
2e prijs William Ruiz, Steijn Clijdesdale en Finn van de Wiel.
3e prijs Tess Hondeman en Viktor Clijdesdale.

Topjudotoernooi Almere
 

1e prijs William Ruiz en Ram van de Pas op Districtstoernooi 2015


Zaterdag 10 oktober 2015 hebben judoka's van Ryu 't Gooi Sport meegedaan met het districttoernooi -12 jaar. William Ruiz heeft de 1e prijs gewonnen in de gewichtsklasse -24 kg. Ram van de Pas heeft de titel gepakt in de klasse -30 kg. Verder is er een 2e prijs voor Tess Hondeman en Lisa Mos en de 3e prijs voor Ties de Galan en Rem Manders

ram
 

Lisa Mos en Ram van de Pas districtkampioen 2015


Zaterdag 25 april 2015 zijn er in Ede de districtkampioenschappen -12 jaar judo gehouden. Van de acht deelnemers van Ryu 't Gooi Sport zijn er zes in de prijzen gevallen.

Er is goud voor de Judoka's Lisa Mos in de klasse +48 kg en Ram van de Pas in de klasse -27 kg. Voor Ram is het de 3e jaar op rij dat hij districtkampioen is 2013, 2014 en 2015, wat een unieke prestatie is.

De zilveren plakken zijn door William Ruiz, Tess Hondeman en Steijn Clijdesdale mee naar huis genomen en brons voor Luna Langelaar. Verder hebben Ties de Galan en Floortje van As hard gestreden, maar vielen net buiten de prijzen.

ram
 

Sfeervol Ryu Judotoernooi in de Fuik


Op 14 maart 2015 is er voor de eerste keer clubwedstrijden gehouden in de nieuwe locatie sporthal de Fuik te Kortenhoef. Door de 120 enthousiaste deelnemers is hard om de prijzen gestreden.

Zie ook het onlangs verschenen krantenbericht van het Weekblad Wijdemeren.

ram
 

Ram van de Pas en Tess Hondeman
winnen op 22e Internationaal Hoogland toernooi 2015


Op 1 februari 2015 is er door Tess Hondeman en Ram van de Pas de eerste prijs gewonnen op het zware Internationaal Hoogland toernooi. Marlijn en Fay Hondeman vielen buiten de prijzen, net als Lana van den Berg die voor het eerst mee deed.

ram
 

Tess Hondeman en Ram van de Pas
Districtkampioen 2014


Zaterdag 11 oktober 2014 zijn er in Ede de districtkampioenschappen -12 jaar judo gehouden. Ryu 't Gooi Sport wist 2x goud te winnen en 1x brons.

Tess Hondeman deed voor het eerst mee in de klasse -24 kg en is daar gelijk kampioen geworden.

Ram van de Pas was in 2013 al districtkampioen in de klasse -24 kg en heeft nu wederom goud gewonnen in de klasse -27 kg. Hij mag zich nu trots 2x achter elkaar kampioen van Midden Nederland noemen.

Fay Hondeman heeft het brons in wacht gesleept in de klasse -44 kg.

ram
 

Nu ook in Kortenhoef


Vanaf 20 augustus 2014 gaat Ryu 't Gooi Sport de Judolessen geven in sporthal de Fuik in Kortenhoef [zie ook het onlangs verschenen krantenbericht van het Weekblad Wijdemeren]. Deze lessen zullen op de woensdagmiddag zijn van 16:30-17:15 voor 4 t/m 6 jaar en 17:15-18:15 voor 7 t/m 12 jaar. In sporthal is een gezellige kantine/bar aanwezig, waar u onder het genot van een kopje koffie of thee, naar uw kinderen kunt kijken.

Sporthal de Fuik, Zuidsingel 56 in Kortenhoef.

 

21e heide Judo toernooi


Op 14 juni 2014 hebben Wouter Bekkers, Lisa Mos en Ram van de Pas meegedaan aan het 21e Heide Judo Toernooi. Wouter heeft al zijn partijtjes nipt verloren op nog te weinig wedstrijdervaring, maar zeker hier van geleerd voor de volgende keer. Lisa Mos heeft de 3e prijs gewonnen en Ram van de Pas is 1e geworden in de catogorie -27 kg.

ram
 

Ram van de Pas wint 21e Internationaal Hoogland toernooi 2014


Op 2 februari 2014 heeft Ram van de Pas de eerste prijs gewonnen op het Internationaal Hoogland toernooi in de klasse tot 27 kg. Met deelnemers uit Duitsland, Tsjechië, België en Engeland is Hoogland een hoogstaand internationaal judotoernooi voor de jeugd.

Verder is hard gestreden door Fay Hondeman, Lisa Mos en Luna Langelaar zij vielen allemaal net buiten de prijzen.

ram
 

Ram van de Pas districtskampioen 2013


Op 12 oktober 2013 waren er de districtskampioenschappen
Midden Nederland. Ram van de Pas heeft de 1e prijs gewonnen in de klasse -12 jaar 24 kilo. Luna Langelaar heeft de 3e prijs gewonnen.

ram
 

Twee keer goud districtstoernooi -12 op 11 mei 2013


Vandaag heeft Job Burgers en Marlijn Hondeman goud gehaald op het Districtstoernooi. Verder heeft Luna Langelaar zilver gehaald en Fay Hondeman en Ram van de Pas brons.

ram
 

Jet van Genderen districtskampioen 2011


Op 8 oktober 2011 heeft Jet van Genderen de 1e prijs gewonnen op de districtskampioenschappen Midden Nederland. Ze heeft deze gewonnen in de klasse -12 jaar 36 kilo.

Jet fantastisch, gefeliciteerd!

ram
 

1e prijs Ryan Flamingo op Districtstoernooi 2011


Zaterdag 21 mei 2011 is in Ede het Judobond districtstoernooi Midden-Nederland gehouden onder de 12 jaar.
Van de 9 deelnemers die van Ryu 't Gooi sport uit Bussum hebben meegedaan, zijn er 6 die een prijs hebben gewonnen.

Ryan Flamingo heeft het districtstoernooi gewonnen in de klasse -34 kg geboortejaar 2002-2003.

Verder heeft Hugo knol de 2e prijs gewonnen in de klasse -30 kg geboortejaar 2002-2003 en de volgende leerlingen van Ryu 't Gooi Sport de 3e prijs in verschillende gewichtsklassen in de wacht gesleept: Sies van Tongeren, Nigel Vuijst, Sander Bentvelsen en Judith Mos

ram
 

Maartensdijktoernooi 2010 prijswinnaars

 

District Kampioenschappen MN -12


Afgelopen zaterdag 02 oktober 2010 hebben Judith Mos en Jamie Koudijs beide de 3e prijs in de wacht gesleept, op de District Kampioenschappen MN -12 jaar in de klassen -36 en +36.
Gefeliciteerd dames.

 

2e prijs District Kampioenschappen MN -15


Zaterdag 27 maart 2010 heeft Wendel van Riemsdijk de 2e prijs in de wacht gesleept op de District Kampioenschappen MN -15 in de klasse 63+. Ze mag hierdoor deelnemen aan de Nederlandse kampioenschappen.

Wendel gefeliciteerd.