01

Judo bij Ryu 't Gooi Sport

Meer dan vijfhonderd leden (jong en oud) werken regelmatig aan het verbeteren van technieken en het overwinnen van tegenstanders en zich zelf. De sport heeft alle elementen in zich om van jongeren complete, evenwichtige mensen te maken. Door het ontwikkelen van doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en zelfbeheersing, maar ook door leren respect te hebben voor anderen!

Wij hebben in deze maatschappij geleerd om niemand meer aan te raken of vast te pakken. Dit stoei-element wordt ons afgeleerd, uit beleefdheid of omdat we anders te ruw worden. Dit geeft bij veel kinderen onzekerheid en beginnen daardoor zichzelf te overschreeuwen (soms letterlijk). Door iemand vast te pakken, binnen regels van de judosport, wordt de kracht en de energie van de ander gevoeld. Er ontstaat daardoor een balansspel tussen beide mensen, dit kan je behoorlijk uit evenwicht halen. Blijkbaar hebben we dit nodig om met beide benen weer op de grond te komen. Het is niet voor niks dat er over de hele wereld een vorm van worstelen is! Het voelen van onze eigen kracht is een oervorm. Het geeft ons zowel angst, sensatie, als een machtsgevoel. Je hoeft daarbij geen wedstrijdjudo te doen. Door met judo te werken in het moment nu, worden wij rustiger en weten we wat we met onze kracht en onmacht kunnen doen. Dit aspect binnen regels, maakt dat uw kind uiteindelijk een veel evenwichtiger mens wordt. Hij/zij zoekt continu naar evenwicht, zowel lichamelijk als geestelijk en zal later daardoor in het leven een beter incasseringsvermogen hebben.

Judo is niet leven in het verleden, Judo is ook niet leven in de toekomst maar het moment nu. Het gewoon "ZIJN". Het moment nu bepaald hoe s
terk je bent. Binnen het judo heb je je hoofd vol van mindful.

Meester Maarten


Het knopen van een judoband

Filmpje:

Judo filmpjes

Hieronder de filmpjes/downloads van de worpen en grepen voor bruine band.

Beenworpen

Schouderworpen
Offerworpen
Verwurgingen

Heupworpen

Armworpen
Houdgrepen
Armklemmen

Eerste positie


Tweede positie